Leena Liimatainen ja Mikko Joensuu

30.5.2017

blogin kuva

Tarina opettajasta, joka rakastui varainhankintaan.

Alla oleva teksti on suora lainaus pääkaupunkiseudulla työskentelevän Leena-opettajan sähköpostista (luvalla tietysti).

Jussi on oman oppilaani isä, ja kertoi oman Ranskan-projektimme varainhankintakokouksessa Hymisspurtti- projektista, jossa myydään pahojen keksien sijaan hyvinvointihaastetta yrityksille ja ryhmille. Tämä ei sisällä vessapaperipaalujen tai keksipakettien ennakkoon ostamista, nurkissa varastoimista ja mummille myymistä johon suhtaudun nihkeästi.

Hymisspurtti yhdistää yrittäjyyskasvatusta, terveitä elämäntapoja ja varainhankintaa. Asiakas saa sähköisen liikunta & hyvinvointipäiväkirjan, elämäntapavinkkejä ja kannustusviestejä. Oppilaat myös haastavat asiakasryhmiään erilaisin liikuntatempauksin 

Oppilaat harjoittelevat ryhmissä esittelemään tuotteen (=pitchaamaan), ottavat yhteyttä alueen yrityksiin, tai motivoivat tuttuja aikuisia muodostamaan 2kk kestäviä elämäntapamuutosryhmiä.

Pentti (nimi muutettu) kysyi, tarvitseeko koululuokan maksaa tästä ennakkon jotain. Ei tarvitse. Juttu menee niin, että rekisteröidymme Hymisspurtin sivuilla, ja ohjaamme asiakkaita merkitsemään sivuilta ostamansa hymisspurtin Ruoholahden 6B:n nimiin. Tällöin luokka saa 51% myyntihinnasta. Asiakkaalle tämä maksaa 24,80€ /2kk. Lisäksi, jos asiakasryhmässä on yli 10 henkeä, hinta ei nouse yli 248€. Tämä kannustaa yrityksiä tekemään tästä ryhmäyttävän tyky-tempauksen.

Myyntiaikaa on koulun alusta syyskuun loppuun, seuraava spurtti alkaa 1.10., ja kestää siis marraskuun loppuun.

Vanhemapainyhdistys, otan teidät luuppiin sillä ajatuksella, että jos Jarmon luokan kanssa kokeillaan tätä, se voisi toimia "pilottina" nyt syksyllä, ja sitä voisi sitten tehdä muiden luokkien kanssa keväällä, jos varainhankintatempaukselle on tarvetta luokkien / vanhempainyhdistyksen kannalta. Jos vanhempainyhdistyksellä olisi organisoinnissa jokin osa, niin silloinhan osa voitoista voisi mennä vanhempainyhdistykselle ja osa luokille, tai jotain muuta sopivaa.”

Kuten tekstistä käy ilmi kävimme esittelemässä Hymisspurttia Leena-open luokalle. Hän kertoi ennakkotietona vihaavansa kaikkea varainhankintaa eikä suostu osallistumaan siihen millään tavalla. Paitsi nyt.

Leena-ope rakastui Hymisspurtin terveisiin elämänarvoihin, hyvän levittämiseen, helppouteen sekä sen integroitavuuteen uuden OPS:n mukaiseen monialaiseen oppimiseen.

Täältä sinäkin voit löytää elämäsi varainhankintatavan, joka vie jalat altasi.

www.hymisspurtti.fi

Lisää luettavaa

Hymis oli huippujuttu, kevään piristys -Hymisterveiset Veturiapteekilta

Veturiapteekki oli mukana Hymisspurtti-liikuntakampanjassa tukemassa lasten toimintaa.

Kertomus, mitä kaikkea hulluutta Hymis saa aikaan.

Kun vesilahtelaiset jostain innostuvat, he innostuvat tosissaan.

Lääkärin terveiset Hymiksestä.

Miten työhyvinvoinnista vastaava lääkäri näki Hymis-liikuntakampanjan toimivuuden

KOLME… KAKSI… YKSI… HoisGo!

Tarina mitä Hymis sai aikaiseksi erään kyläkoulun opettajissa.