Keitä me olemme ja miksi Hymis kehitettiin? 

Intohimomme on ihmisten innostaminen ja liikuttaminen. Etelä-pohjalaisella vaatimattomuudella tohdimme myös sanoa, että siinä olemme hyviä.

Sitku never comes.

Mikko Joensuu - innokas Hymiksen tirehtööri ja ex-liikunnanopettaja

Moi!

Olen Mikko Joensuu - isä, aviopuoliso ja Hymiksen kehittäjä. Koulutukseltani olen luokanopettaja.

Harrastuksiini kuuluvat läskipyöräily, palloilu, leikkiminen ja uusien ideoiden kehittäminen. Viimeiset vuodet ovat töiden puolesta menneet Hymiksen parissa innostaen ihmisiä liikkumaan.

Mikko Joensuu

Jos ei muuten mene, niin voimalla sitten.

Tero Hurtamo - Hymiksen pehtoori ja voimamies

Hei. 

Olen Tero Hurtamo - Hymiksen pehtoori, eli joka paikan höylä. Perheeseeni kuuluvat ihana vaimo ja kolme touhukasta lasta. Koulutukseltani olen fysiikan- ja kemianopettaja.

Harrastuksiini kuuluvat luomuviljely, harrikan vahaus, voimailu ja kilpaileminen leuanvedossa sekä toisto- että lisäpainokisoissa. 

 

Tero Hurtamo

"Hyvä olo ja itsevarmuus näyttävät ylläsi todella hyvältä. Laitathan ne päällesi tänäänkin."

Tuovi Joensuu - rahkadieettejä inhoava hyvinvointivalmentaja

Heippa!

Olen Tuovi Joensuu - äiti, Mikon vaimo ja Uuden elämän alku -valmennussarjan kehittäjä. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja sekä hyvinvointivalmentaja.

Intohimoni on auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja löytämään kadoksissa olleen virkeyden, vyötärön ja itseluottamuksen. Harrastuksiini kuuluvat liikunta ja kaikenlainen käsillä touhuaminen.

Tuovi Joensuu

Hymiksen tarina

Olipa kerran kaksi Seinäjoen lyseon opettajaa, Mikko ja Tero. He päättivät järjestää leikkimielisen liikuntakampanjan, jossa kisattiin Seinäjoen aktiivisimman koulun tittelistä. Elettiin vuotta 2009.

Kampanjassa kilpailtiin kolmessa eri lajissa: Uinti, lenkkeily ja pyöräily/hiihto. Kilpailun nimi oli tuolloin SeinäThlon. Kampanjan päättymistä juhlittiin komeasti Seinäjoen Rytmikorjaamolla elävän musiikin kera.

Kampanjan positiiviset vaikutukset työyhteisöön huomattiin kaupungin henkilöstöhallinnossakin. Niinpä SeinäThlon järjestettiin vuosina 2010 ja 2011 koko kaupungin henkilöstölle. Vuoden 2011 kampanjaan osallistui jo n. 1200 henkilöä.

Liikuttamiskärpäsen puraisemina pojat päättivät alkaa tarjota vastaavaa palvelua muillekin yhteisölle ja yrityksille. Tätä varten piti perustaa yritys Suomen Huippukunto Oy. Yrityksen alkumetreillä oli poikien jo todettava, että ei tällaisella liikuntalistojen paperiversioilla maailmaa valloiteta vaan homma täytyy laittaa nettiin ja tehdä palvelusta digitaalinen.

No sepä ei ollutkaan aivan helppoa. Ideoita ja uskallusta ja rahaa tarvittiin lisää. Siinä vaiheessa remmiin hyppäsivät mukaan pojat Jussi ja Kari, liikunnallisia opettajia hekin. Vetäydyttiin Mikon mökille korkeanpaikan leirille ideoimaan ja kehittämään ajatusta.

Pojat keräsivät roposensa yhteen ja laittoivat ne firmaan. Syntyi Hymis. Digitaalinen ja helppokäyttöinen liikuntapäiväkirja jolla pystytään innostamaan suurta joukkoa ihmisiä liikkumaan. Hymislogon ulkonäön suunnitteli Seinäjoen lyseon entinen oppilas Jesse Kitinoja. Nettisivujen ulkonäöstä vastasi seinäjokelainen mainostoimisto BSTR ja ohjelmoinnista oululainen Koodiviidakko Oy.

Tässä vaiheessa Mikko totesi, että jonkun täytyy alkaa hoitaa hommaa ihan työkseen ja niinpä Tero, Jussi ja Kari päättivät, että Mikko on rohkein ja sopivin henkilö hyppäämään pois turvallisesta koulumaailmasta.

Hymis alkoi saavuttaa suosiota ja nyt Hymis on liikuttanut jo yli 30 000 ihmistä ympäri Suomen. Asiakkaina on ollut suuria ja pieniä yrityksiä, sairaanhoitopiirejä ja kuntia. Seinäjokeakin on liikutettu jo useana vuonna. Nykyään Hymiksen tiimiin kuuluu myös hyvinvointivalmentaja Tuovi, jonka kehittämät Uuden Elämän Alku –valmennukset ovat nekin innostaneet yli 35 000 ihmistä tekemään muutoksen elämäntapoihinsa.